הכר את זכויותיך: למד על הזכויות שמגיעות לך מכוח חוק הביטוח הלאומי ובדוק באלו תנאים אתה נדרש לעמוד כדי לקבל את הפיצוי המגיע לך.
ייעוץ עם מומחה רפואי: פנה לרופאים שונים בהתאם להתמחות הרלוונטית עבורך, כדי להבין טוב יותר את מצבך הרפואי, את המגבלות שלך ואת שיעור הנכות ממנה אתה סובל.
הגשת כל הטפסים הדרושים כדי לטפל בתביעה: הגש לביטוח הלאומי את כל הטפסים הדרושים להגשת תביעה בצורה מדויקת ומוקפדת. אל תשאיר שדות ריקים ווודא שהכל נכון ומדויק. אם אינך יודע כיצד למלא את הטפסים – פנה עורך דין שיסייע לך.
הגשת דיווח בזמן: הגש את התביעה שלך בהקדם האפשרי לאחר שקיבלת את הפרטים הדרושים.
לא להגיש מסמכים או תביעה בלי עזרה מקצועית. אל תשלח לביטוח לאומי תביעה מבלי שעורך דין שעוסק בתחום עבר על התביעה. לעיתים במסגרת התביעה נמסרת גרסה ביחס לקרות התאונה שיש לה השפעה על היכולת שלך למצות את זכויות בהליכים מקבילים.
תמיד תשמור לעצמך את התיעוד של התביעה שהגשת: צלם ושמור לך את כל המסמכים שהגשת, כולל טפסים, חומר רפואי, מכתבים, קבלות וכדומיהם.
שמירה על תיעוד רפואי: שמור על כל המסמכים הרפואיים, התרופות שלך וכל דבר שיכול להוכיח את מצבך הבריאותי.
מעקב אחר התהליך: בדוק את מצב התביעה שלך מעת לעת – ווודא שהיא מתקדמת כפי שצריכה ולא חסר לביטוח הלאומי טופס או מסמך אחר כדי לקדם את תביעתך.
לא להתבייש ולא לחשוש להגיש ערר: אם תביעתך נדחתה או שלא קיבלת את מלוא זכויותיך – אל תהסס לפנות לעורך דין ולהגיש ערר.
קבלת ייעוץ משפטי: אם אתה רוצה שקט נפשי וליווי מקצועי כדי לקבל את זכויות או כסף אשר לו אתה זכאי – פנה לעורך דין מומחה בתחום הביטוח הלאומי.