דיווח מיידי לגורמים הרלוונטים: דווח על התאונה למעסיק שלך באופן מיידי, כך שיהיה תיעוד רשמי של התאונה. דאג שהגרסה שלך כתובה בצורה מלאה בדו"ח התאונה שעורך המעסיק.
פנייה לרופא: פנה לרופא מיד לאחר התאונה. זה לא רק חשוב לבריאותך, אלא גם יספק תיעוד רפואי מהיר לתאונה ולנזקייך.
תיעוד מיידי ומדויק התאונה: צלם תמונות של מקום התאונה, הפציעה וכל ציוד או חומר שקשור לתאונה. שמור על דוחות רפואיים וכל תיעוד אחר. חשוב לשים לב כי התיעוד במסמך הרפואי הראשון של נסיבות התאונה, תואם את אשר אירע בפועל. בית המשפט נוטה לייחס משמעות רבה לגרסה הראשונה של הנפגע ביחס לנסיבות התאונה.
גביית עדויות עדים: אם יש עדים לתאונה, בקש מהם לספק עדות כתובה או מוקלטת.
ייעוץ עם עורך דין מומחה: פנה לעורך דין שמתמחה בתביעות תאונת עבודה. הוא יכול לעזור לך לנהל את ההליך בצורה מיטבית, הוא יידע להעריך את סכום הפיצוי המגיע לך וללוות אותך לאורך הדרך.
מילוי טפסים באופן מדויק ונכון: לפני שאתה ממלא את הטפסים התייעץ עם עורך מטעמך שעוסק בתחום תאונות עבודה. מלא את כל הטפסים הנדרשים באופן מדויק ומלא, ושלח אותם בזמן. כל טעות או עיכוב יכולים לפגוע בסיכויים שלך לקבל פיצוי מלא.
הגשת תביעה לביטוח לאומי: הגש באמצעות עורך דין תביעה לקבלת פיצויים מהביטוח הלאומי.
הימנעות מפנייה ישירה לחברת הביטוח ומהסכמות מוקדמות: עורך דין מקצועי – תמיד ישיג לך פיצוי גבוה יותר מזה שתוכל לקבל לבדך. לפעמים חברות ביטוח מציעות סכומים נמוכים כדי לסגור את התיק מהר. הימנע מלהסכים לסכומים אלו לפני שדיברת עם עורך דין שעוסק בתחום.
שמירה על כל התכתבות ומסמכים: השאר את כל התכתבות והמסמכים שקשורים לתביעה שלך בצורה מסודרת וזמינה.
עקביות וסבלנות: התהליך לפעמים יכול להיות ארוך ומתיש, אך העקביות והסבלנות הן המפתח לקבלת הפיצוי המרבי.